tisdag 8 december 2009

Pinas till döds.Tidskriften Fågelvännen, som ges ut av Sveriges Ornitologiska Förening, skriver i senaste numret bl.a. om hur Albatrossen och andra havsfåglar hotas av den allt värre nedskräpningen av våra hav.
På hemska bilder som jag hittat på www.chrisjordan.com ses hur de stora mäktiga fåglarna har pinats till döds med magen fylld av skräp som vi människor nonchalant har kastat ifrån oss. T.ex. kapsylen på PET-flaskan, tom cigarett-tändare. Oerhörda lidanden på grund av vår bekvämlighet.
Inte bara fåglar orsakas svåra lidanden. Även fyrfota djur hos oss lider till döds av kvarlämnat skräp i naturen.
Men Du kanske tycker att eftersom andra skräpar ner så behöver inte Du bära med Dig Ditt

skräp från rastplatsen eller badplatsen. ????

(se även inlägg på min blogg 15 nov.1009.)
(klicka på bilderna ovan eller gå in på www-adressen ovan om Ni vågar bli riktigt omskakade.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är en riktig "Skräp-Maja" i stället för Pappers-Pelle alltså. Jag plockar med mig mitt eget, och är riktigt dryg på de runt omkring mig, för jag tycker att det man burit med sig bort, kan man bära med sig hem. Till sin egen soptunna! Så tycker jag alla ska tänka. Det som var tungt att bära, fyllda flaskor och fulla matpaket, väger så mycket lättare när det ska hem!:) Dessutom slipper vi att med skattepengar betala lön till någon annan som ska plocka vårt skräp!

Bert sa...

Jag har också väldigt svårt att förstå att folk inte kan ta med sig tomma flaskor, eller burkar hem från sin utflykt. De har ju burit dit dem fyllda och tunga. Vad är problemet med att bära hem dem tomma och lätta?

"Moralen" kring detta har tyvärr sjunkit till en nivå lägre än någonsin. Stiftelsen "Håll Sverige Rent" finns kvar, men den syns ju så sällan. Visst kommer du ihåg deras logga med tre stiliserade gröna granar som "speglar" sig i blått?