onsdag 10 mars 2010

Mardrömsdagar.


En olycka kommer sällan ensam. Nu ska jag beklaga mig.
Förra veckan kämpade vi oss igenom de där dagarna när årets förkylning gav oss näsdropp, heshet och kraftlöshet i nämnd ordning. Vi var inne i perioden då det hela hade kulminerat långt ner i lungorna när vi på fredag kl. 16.00 upptäcker att det bubblar och stånkar i avloppet. Duschvattnet rinner inte bort utan ligger kvar och täcker till slut fötterna. Vattnet i toaletterna ligger kvar efter spolning. VI HAR STOPP I AVLOPPET !!!!
Klockan är som sagt 16.00 fredag eftermiddag. Det känns som om något väntat till precis den här tidpunkten då hantverkare och sådant folk gått hem till välbehövlig veckoslutsvila.
Nu är goda råd dyra och goda vänner mycket viktiga. Bosse jobbar med rensband men når bara fram till en ispropp belägen under garagenedfarten. Byggfirma med jourbemanning kontaktas men det visar sig att tjänstgörande rörarbetaren fått feber och blivit sängliggande.
Allmänna toaletter och goda vänners toaletter anlitas. Grannen kommer in med en mobil toalett som inköpts för förra generationens behov.
På något sätt drar sig tiden fram till måndag. På måndag får vi kontakt med en slambil --- som inte kan komma förrän på tisdag.
Tisdag morgon upplever vi äntligen det ljuvliga ljudet av PROPPEN UR OCH RENA RÖR.

Solen skiner, allt är över. Vi pustar ut. Det droppar från överfulla takrännor och solen värmer mig när jag ömsom går ut och njuter och ömsom sitter inne vid solfönstret med mitt broderi. Då hör jag ett regelbundet droppande bredvid mig. Var kommer ljudet ifrån ? Paniken är nära när jag ser vattendroppar på flera ställen i taket vid öppna spisen och över fönstret.
Kontakt med byggfirman igen, som på momangen kommer med två flinka snöskottare.
Smält snö dagtid - isknölar nattetid - har lett vatten bakåt under tegel och annan takbeklädnad. Allt kan tydligen hända innan denna extrema vinter lämnat oss.

Men nu är taken rena och soltorkade. Törs man tro att allt är över ???????????

5 kommentarer:

lifeblog sa...

Ja, nu ska du koppla av och tro att allt som händer är att våren kommer ..

Linda Reeder sa...

The Google translation was very rough, and actually very funny, but I understood enough to know that you have had some dramatic plumbing problems. I'm glad you survived the weekend, and the snow melting on the roof!

Anonym sa...

Förstår nog hur det känns, vi gick igenom något liknande en nyårsafton för något år sen. Vilken lycka när spolbilen äntligen fick bort stoppet! Hela huset uppochnervänt och vi skulle iväg på fest och hade tider att passa. Men det ordnade sig till slut och blev riktigt trevligt på festen trots allt.
"Ängeln"

Anonym sa...

Det Kalla Vädrets Effekter dröjer sig kvar längre än man tror! Jag hoppas ni får en riktigt skön vår i solen nu! Kaffedopp på trädgårdsbänken till exempel!
/Kattmor

Inga-Britt sa...

Tack vänner för era tröstande ord och glada tillrop. Inga-Britt.