lördag 6 april 2013

Ingen lösning har skymtats.

Nu har vi sett det tredje eller är det fjärde TV programmet om den stora skandalen, som utspelat sig i vårt rika land, jag avser arbetarna från Kamerun.   Återigen visades dessa människor upp och diskuterades. De visades återigen upp tillsammans med väletablerade svenskar som diskuterade misslyckade och krångliga svenska arbetsmarknadspolitiska petitesser. Vi som tittade ville se att någon trädde fram och tog ansvar för det som inträffat. Men nej.!!!!  Vad vi fick se var en arbetsgivarrepresentant som i oändlighet upprepar att hon beklagar att människor upplever sig lurade.  UPPLEVER SIG LURADE. Byråkrater från olika håll rabblade om korrekta åtgärder som vidtagits. (Inte ett ord om lösning.) En stund blev debatten politisk där arbetsgivarsidan framförde som sin åsikt att vi ska låta fattiga från andra länder komma hit och arbeta för en något   högre lön än de är vana med i sina hemländer. En sorts slavinvandring. Men ingen lösning skymtade för de hitlurade arbetarna från Kamerun.
 Plötsligt är TV programmet slut. Och ingen har talat om lösning. Ingen lösning skymtade för de förtvivlade människorna som man lockat till TV-inspelning. Ännu en gång utnyttjade !!!

I skogarna har skogsplantorna slagit rot. Skogsbolagen på vars marker plantorna nu växer  kan kalkylera om de framtida vinsterna.
 TV-programmet var slut................vart gick planterarna. Vart tog de vägen ut i natten  i det land de hamnat i,  hitlurade av en av medborgarna i det land de hört talas om som det rikaste  och generösaste ?????????????????+

Inga kommentarer: